Початок начального року, педагогам.


  

Шановні колеги, зараз у класах присутньо багато тривоги та напруження. 

Особливо в новосформованих класах!

Тривога виникає від зміни ситуації, нового розкладу, нових облич, та кількості спілкування зараз, від необхідності владнати багато деталей. Збудження, тривога,та напруження від спроб стримати тривогу, можуть виливатися у спалахи гніву, або сліз, або необережні рухи, з ризиком травмування. 

Навіть у давносформованих класах могло відбутися багато змін за літо. Діти виросли, змінились зовнішньо, змінили інтереси і уподобання. 

Тому будьте уважні до себе. Помічайте своє збудження і тривогу. Використовуйте улюблені способи зняття тривоги - в когось це чайок, солодощі, в когось розмови з людьми яким довіряєш, в когось приємна музика, спостереження за природою, силові вправи, прогулянки.

Не соромтесь використовувати за потребою психолога школи. Обговорити ситуацію в класі. Мета розмови - емоційно вас розвантажити. Ці розмови залишаться конфіденційними, не будуть розноситись по школі. 

Запрошуйте провести у класі релаксаційні, розвантажувальні вправи. Або навпаки вправи на концентрацію уваги. Або на особистісну взаємодію, покращення навичок спілкування. 

Шануйте себе напередодні нового робочого тижня. 

Ваш психолог. Третій поверх 18 кабінет.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Фразеологізм "У білому пальті", психологічний феномен, і соціальне явище.

Сексуальне збудження підлітків